Specialisten

Je goed laten adviseren over je hypotheek loont: vier tips van een expert.

Een nieuwbouwwoning kopen heeft veel voordelen. Je hebt de mogelijkheid om het echt jouw huis te laten worden. De stopcontacten zitten daar waar jij ze wilt hebben en de keuken voldoet aan al je wensen. Het huis is nieuw en fris en goed geïsoleerd.

Maar er is ook een keerzijde. Het is veel werk om badkamer en keuken uit te zoeken en om de tuin te ontwerpen. Daarnaast moet je nadenken over heel veel details in de woning. Dan is het prettig als alles rondom je hypotheek soepel verloopt en je dat met een gerust hart aan een expert over kunt laten.

Gérard van de Brandt is samen met Maikel Schuring het gezicht van Roscam Hypotheken in Den Bosch. Gérard is hypotheekadviseur en houdt van de puzzel rondom een hypotheek. Hij doet niets liever dan in die puzzel duiken om daarmee de klant zo goed mogelijk te helpen. Ontzorgen is dan ook het belangrijkste aspect van zijn werk. “Ik ga net een stapje verder om mijn klanten zo goed mogelijk te adviseren. Ik bel met de projectontwikkelaar als dat nodig is, lees het koopcontract na en vind persoonlijke begeleiding enorm belangrijk. Klanten hebben mijn mobiele nummer en als zij beter slapen door mij even in het weekend te bellen om te overleggen, dan is dat geen enkel probleem”.

 

Een goede adviseur vertelt je alles wat belangrijk is om te weten over je hypotheek. Gérard geeft alvast een paar tips:

Bouwvergunning bij zelfbouw

De meeste hypotheekverstrekkers willen de bouwvergunning hebben voordat ze de financiering voor je kunnen regelen. Maar soms is de aanvraag van die vergunning al voldoende. Roscam werkt samen met een aantal verstrekkers waarbij met alleen die aanvraag alles al te regelen is. Dat bespoedigt het proces en voorkomt dat de verschillende partijen op elkaar zitten te wachten.

Geldigheidstermijn offerte

In veel gevallen is de geldigheidstermijn van een hypotheekofferte 3-4 maanden. Dat kan problemen opleveren als de bouw bijvoorbeeld later begint dan gepland. Dan is het goed om te weten dat er soms wel rek zit in die geldigheidstermijn. Dat scheelt een hoop stress. Vraag naar de mogelijkheden bij Roscam hypotheken.

Renteafslag

Als de waarde van je huis omhoog gaat, wordt het verschil tussen de marktwaarde en de hoogte van je hypotheek kleiner. Dat is ook zo als je tussentijds aflost, zoals bij een annuïteitenhypotheek. Wat veel mensen niet weten is dat je dan in een andere renteklasse kunt vallen. En dat scheelt geld, omdat het rentepercentage dan omlaag kan. Sommige hypotheekverstrekkers regelen dat automatisch voor je, bij anderen moet je een verzoek om aanpassing indienen. Roscam doet alleen zaken met partijen die aan renteafslag meewerken.

Energiebesparende maatregelen

Het is helemaal van deze tijd om een energiezuinig huis te kopen. Denk daarbij aan zonnepanelen op het dak, extra isolatie of een zonneboiler. Omdat door die maatregelen je energierekening lager wordt en je maandlasten dus ook, kun je extra lenen op je salaris. Dat geldt ook voor een verbouwing waarbij je dubbele ramen plaatst of bijvoorbeeld de vloer isoleert.

Advieskosten aftrekbaar

Goed advies is dus belangrijk en kan veel geld schelen. Gérard kijkt altijd naar de goedkoopste hypotheek over de hele looptijd. Een hypotheekverstrekker kan op het eerste gezicht duurder lijken, maar over het hele traject gezien toch de goedkoopste zijn. Daarom is het verstandig om je te laten begeleiden door een adviseur. De kosten daarvan zijn aftrekbaar van de belasting, dus het is de investering zeker waard.

Meer weten? Neem dan contact op met Roscam hypotheken voor een vrijblijvend en gratis gesprek.

Roscam hypotheken met aandacht!

 

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.